WiadomośćKolejna niedziela kulinarnych inspiracji
(Kategoria: Archiwum)
Dodane przez admin
wtorek 11 sierpnia 2020 - 12:06:06


Kolejna niedziela
kulinarnych inspiracji


W najbliższą niedzielę 16 sierpnia Malinowy Ogród organizuje wyprawę po smaki kuchni Tajlandii, Wietnamu i Malezji. Kuchnia tajska rozkochała w sobie rzesze ludzi. Charakteryzują ją pikantne i niezwykle aromatyczne smaki. Co ciekawe, uważana jest za najpikantniejszą we wschodniej Azji i jedną z najsmaczniejszych na świecie



W potrawach kuchni tajskiej nigdy nie brakuje świeżych warzyw, ziół i przypraw – i tym szlakiem podążył Malinowy Ogród.

Rozpoczynając niedzielny obiad od wybitnej zupy tajskiej Tom-Yum z warzywami,imbirem, mlekiem kokosowym trawą cytrynową i chili, poprzez:

  • Malezyjskie curry z kurczakiem i mango;
  • Wołowinę po wietnamsku z pędami bambusa, grzybami i sosem sojowym;
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym z dodatkiem chili i dużej ilości kolendry;
  • Kalmary faszerowane chili, wieprzowiną i grzybami mun;
  • Fish cake-w orientalnym stylu z imbirem, żółtym curry, zielonym groszkiem i kolendrą;

  • Aloo Gobi kalafior i ziemniaki w delikatnym sosie z garam masala, pomidorami i zielonym groszkiem;
  • Sajgonki faszerowane chrupiącymi warzywami makaronem Vermicelli;
  • Makaron ryżowy z kiszonym tofu, bazylią groszkiem cukrowym i chili;
  • Orientalne pierożki z grzybami mun smażone na oleju sezamowym;
  • Ryż jaśminowy po Tajsku gotowany z goździkiem i kardamonem...

Poczujecie się jak na wyprawie po wschodniej Azji, kolejnym punktem, którego nie możecie pominąć to degustacja dań podczas Live Cooking Szef Kuchni zaserwuje dania z grilla, między innymi:
  • Grillowanego łososia glazurowanego Teriyaki z prażonym sezamem,
  • Satay z kurczaka w marynacie Tandoori.

Oczywiście to nie wszystko. Różnorodny bufet przekąsek zimnych sprawi, że będziecie chcieli zagościć u nas na dłużej….
A szeroki wybór ciast, deserów koktajlowych, musów owocowych,tart i wielu innych sezonowych propozycji zagości na bufecie słodkim, między innymi:

  • Sajgonki z ciasta francuskiego z mango;
  • Galaretka kokosowa z yuzu i ananasowy chutney;
  • Ryżowy pudding z bananem i mango;
  • Sernik matcha na kokosowym spodzie.

Jedno jest pewne – Nasi Goście kochają dobre jedzenie, a nasz Kucharski Zespół stanie na wysokości zdania przygotowując tą kulinarną wyprawę.

Do zobaczenia!

Tekst sponsorowany


Źródło: Osowa 24 - Portal Mieszkańców > Osowa > Gdańsk > Trójmiasto
( http://www.osowa24.pl/news.php?extend.5921 )