WiadomośćPiątkowa uczta w Malinowym Ogrodzie
(Kategoria: Gdańsk Osowa - WIADOMOŚCI, INFORMACJE)
Dodane przez admin
piątek 24 listopada 2017 - 00:10:00


Piątkowa uczta
w Malinowym Ogrodzie


Piątek to idealny czas na dobrą kolację w miłym towarzystwie. My polecamy wyjątkowe smaki które serwowane będą w Malinowym Ogrodzie w ten piątek. Zapraszamy na fantastycznie dania mistrza kuchni w formie stołu szwedzkiego. Zawsze są przynajmniej dwie zupy, szereg dań na ciepło, przekąski, sałatki, ciasta własnego wypieku oraz różnego rodzaju desery. Ponadto w każdy piątek pobyt Państwa w Restauracji umili muzyka grana na żywo.



15.12.2017 Magia Świąt w Malinowym Ogrodzie


Zupy:

Barszcz czerwony z uszkami z farszem grzybowym,
Rosół z pstrąga z kluseczkami.

Danie na ciepło:

Dorsz pieczony z sosem kaparowym,
Karp duszony w maśle z borowikami w śmietanie,
Pierogi z kapustą i grzybami,
Pierogi z makiem i sosem waniliowym,
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami,
Szynka pieczona z chrzanem i goździkami,
Sztufada wołowa duszona z suszonymi grzybami,
Kaczka pieczona z jabłkami, sosem żurawinowo – jarzębinowym,
Potrawka z kurczaka z warzywami.

Dania bezglutenowe:

Kotlet jajeczny z pietruszką,
Kasza jaglana z czerwonym pesto i warzywami.

Dodatki:

Kluski śląskie z okrasą z zasmażanej cebuli,
Ziemniaki pieczone z czosnkiem, ziołami i porem,
Kasza gryczana,
Buraczki zasmażane,
Warzywa blanszowane z masłem ziołowym,
Bukiet surówek ze świeżych warzyw.

Przekąski zimne i sałatki:

Filety karpia po żydowsku,
Sandacz w warzywach po grecku,
Pstrąg faszerowany zieleniną i jajem,
Szczupak faszerowany rakami,
Łosoś pieczony w cieście francuskim,
Mięsiwa pieczyste naszego wyrobu,
Świąteczny pasztet po staropolsku,
Sałatka jarzynowa,
Kresowa sałatka vinaigrette z buraczkami i śledziem,
Półgęsek z pieczoną dynią, pszenicą i prażonymi orzechami,
Sałatka z pieczonym łososiem, prażonymi ziarnami słonecznika i dyni na sałacie lodowej
z kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą,
Rostbef souse vide z kolorowymi sałatami z sosem vinaigrette,
Jaja faszerowane pastą z makreli i wędzonego pstrąga,
Sos tatarski,
Chrzan,
Ćwikła,
Marynaty warzywne,
Konfitury z dzikiej róży, jarzębiny z żurawiną.

Desery:

Szeroki wybór ciast, szoty owocowe, deserki koktajlowe, owoce filetowane.

KONCERT ZESPOŁU SET TRIO. Zespół to zawodowi muzycy, grający nie tylko na polskich scenach, ale także poza granicami kraju. Repertuar jaki wykonywany jest przez grupę to soft-jazz oraz muzyka popularna, głównie anglojęzyczna. Skład zespołu: Eugeniusz Jasiński – w zespole pełni rolę pianisty i trębacza jednocześnie grając na basie klawiszowym. Stanisław Płoszaj – grając w zespole na bębnach również śpiewa. Jest byłym członkiem wielu grup muzycznych Trójmiasta m.in. zespołu Babsztyl. Jego staż estradowy to Festiwal Piosenki w Opolu, Piknik Country w Mrągowie i wiele innych. Tadeusz Hofman – założyciel, band-leader
i wokalista zespołu, grający na gitarze. Duże doświadczenie muzyczne zawdzięcza wielu kontraktom w Szwajcarii, Niemczech, Finlandii oraz graniu na statkach pasażerskich.


Tekst sponsorowany




Źródło: Osowa 24 - Portal Mieszkańców > Osowa > Gdańsk > Trójmiasto
( http://www.osowa24.pl/news.php?extend.4766 )