Andrzejki i nie tylko w Malinowym Ogrodzie |
Andrzejki i nie tylko w Malinowym Ogrodzie Koniec wakacji, koniec lata, nastała jesień. Ale nie kulinarna! Ucztować przy dobrej muzyce, zawsze jest miło. Tak jest w każdy piątek, w restauracji Malinowy Ogród przy ulicy Pegaza w Osowej. Tak będzie podczas uczty Andrzejkowej! A w piątki stoły uginają się od przysmaków, a każda odsłona kulinarnego spotkania, to nowe kraje a nawet kontynenty. Do tego muzyka na żywo. Zapraszamy też na kolejną piątkowa ucztę 07.12.2018 Wieczór kuchni polskiej oraz greckiej Zupy: Flaczki cielęce z pomidorami, warzywami i czarnymi oliwkami, Krem z dyni z prażonymi pestkami. Dania ciepłe: Musaka, Grillowane szaszłyki z polędwiczek wieprzowych, Pulpety drobiowe nadziewane fetą na szpinaku z sosem ziołowym, Zapiekany łosoś na ośmiorniczkach i cukinii duszonych w białym winie, Grillowany bakłażan przekładany pomidorami i serem, Schab panierowany na zasmażanej kapuście, Gołąbki z cielęciną i podgrzybkiem suszonym z sosem pomidorowym, Pieczona kaczka z jabłkami i sosem żurawinowym, Filet dorsza na sosie ogórkowym z szyjkami rakowymi, Dania bezglutenowe: Gołąbki z kaszą jaglaną, gyrosem sojowym w sosie pomidorowym, Kurczak w miodowej glazurze. Dodatki: Ziemniaczane kopytka z papryką i rozgrzewającym imbirem, Ziemniaki opiekane w ziołach, Kasza perłowa okraszona zasmażaną cebulą, Buraczki glazurowane z majerankiem, Warzywa blanszowane z masłem ziołowym, Surówki ze świeżych warzyw. Przekąski i sałatki: Marynowane kalmary z czerwoną cebulą i czosnkiem, Filet z sandacza w zalewie octowej z marchwią i cebulą, Filety dorsza w pomidorach z oliwkami, Klopsiki z białych ryb w sosie pomidorowym z koperkiem, Pieczona papryka z fetą i świeżym oregano, Pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i fetą, Kotleciki mielone z sosem tzatziki, Pasztet zapiekany w cieście z kurkami marynowanymi, Polędwiczka wieprzowa z borowikami w wiejskim boczku, Szynka wieprzowa pieczona w miodzie z goździkami, Tradycyjna sałatka jarzynowa, Sałatka z warzywami, kurczakiem i serem feta, Sałatka Horiatiki, Sałatka z duszoną kaczką i owocami żurawiny w sosie. Desery: ciasta, tarty, owoce filetowane, szoty owocowe, musy czekoladowe, deserki koktajlowe KONCERT DUETU „SHANTYMENTALNI”. „Shantymentalni” Piotr „Słupek” Słupczyński(wokal, gitara) i Łukasz Jabłoński (wokal, skrzypce). Duet Trójmiejskich muzyków znanychz takich gatunków muzycznych jak: folk morski, country. W swoim repertuarze posiadają wiele znanych piosenek żeglarskich i szantowych. W interpretacjach zespołu można dopatrzeć się dużego wpływu muzyki country i folku irlandzkiego. więcej informacji o zespole: www.shantymentalni.pl |
|