Piątkowe bufety w Malinowym Ogrodzie |
Piątkowe bufety w Malinowym Ogrodzie Piątek to idealny czas na dobrą kolację w miłym towarzystwie. My polecamy tym razem dania kuchni włoskiej i orientalnej, które serwowane będą w Malinowym Ogrodzie. w piątek 15 września, w ramach tradycyjnych bufetów w naszej osowskiej restauracji. Zapraszamy na fantastycznie dania mistrza kuchni w formie stołu szwedzkiego. Zawsze są przynajmniej dwie zupy, szereg dań na ciepło, przekąski, sałatki, ciasta własnego wypieku oraz różnego rodzaju desery. Ponadto w każdy piątek pobyt Państwa w Restauracji umili muzyka grana na żywo. 22.09.2017 KUCHNIA WŁOSKA I ORIENTALNA Zupy: Krem pomidorowy z mozzarellą i pesto bazyliowym Tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z limonką i chili Dania na ciepło Udko drobiowe faszerowane musem kaparowym na sosie pomidorowym Fileciki schabowe pieczone w parmezanie Lasagne z sosem bolognese Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym Polędwiczki kurczaka w cieście sezamowym Smażona wołowina z żółtą papryką i szpinakiem w sosie ostrygowym Wieprzowina marynowana w sosie sojowym i imbirze na sosie z czerwonej fasoli Smażona tilapia w sosie teriyaki z pędami bambusa Sajgonki z warzywami i sosem słodko – kwaśnym Bezglutenowe: Makaron sojowy z warzywami i przyprawami orientalnymi Klopsiki drobiowe z sosem marinara Dodatki: Ryż z warzywami Ziemniaki pieczone z ziołami Warzywa gotowane Gnocchi z masełkiem Cukinia grillowana z parmezanem Surówka z białej kapusty z octem winnym Surówka z pora z rodzynkami Przekąski i sałatki: Tramezzino z salami i kruchą sałatą Bruschetta z pomidorami, oliwkami i karczochami Piadina z grillowaną piersią kurczaka i mozzarellą Pomidory faszerowane owocami morza z oregano Roladki z indyka z pomidorami suszonymi i serem pleśniowym Sałatka caprese podana na rukoli z oliwą bazyliową Marynowane paluszki krabowe w papierze ryżowym Pieczony łosoś marynowany winie śliwkowym i sezamie Sushi Sajgonki z orientalnymi warzywami i sosem chili Marynowane warzywa w occie ryżowym Sałatka z plastrami kaczki i mango z sosem orientalnym. Sałatka z gruszką i serem pleśniowym z orzechami włoskimi Desery: szeroki wybór ciast, szoty owocowe, deserki koktajlowe, owoce filetowane. KONCERT ZESPOŁU JOHNY ROGER. Grupa powstała latem 2002 roku, ich repertuar to połączenie różnych, często nietypowych brzmień, krążących jednak wokół tradycyjnego stylu wykonywania muzyki irlandzkiej i szanty. Od początku istnienia znakiem firmowym zespołu stało się umiejętne wykorzystywanie tak charakterystycznej dla tej muzyki atmosfery zabawy i tańca. Zespół może się poszczycić udziałami na festiwalach szantowych i folkowych w kraju jak i za granicą. Podczas koncertów tworzą niesamowity klimat emanując pozytywna energią. Więcej informacji o zespole : http://www.johnyroger.za.pl/ 29.09.2017 KUCHNIA CZESKA I AMERYKAŃSKA Zupy: Krem z brokuł z grzankami i parmezanem Teksańska zupa z wołowiną, pomidorami, papryczkami jalapeno, selerem i kolendrą Dania na ciepło: Medaliony wieprzowe z porem i grzybami w śmietanie Ser panierowany Klopsiki rybne w sosie z ogórków kiszonych z koperkiem Makaron z pieczarkami w śmietanie Żeberka pieczone w marynacie z ananasa i chili Udko drobiowe pieczone w kukurydzianej panierce Grillowany rostbef z cebulą, papryką, kukurydzą i tartym serem Panierowane filety mintaja Knedliki z sosem pieczeniowym Bezglutenowe: Ryż z gruszką i serem Placuszki gryczane z kapustą kiszoną Dodatki: Frytki stekowe Marchew z brokułami Gotowany groszek cukrowy Ziemniaki pieczone Warzywa z grillowane Surówka colesław Surówka z marchewki i ananasa Przekąski i sałatki: Roladki z szynki wędzonej z kremem chrzanowym Pikantne tosty z serem i pomidorem Ser marynowany w oleju z cebulą i czosnkiem Kiełbasa w kwaśnej zalewie Tatar z pstrąga wędzonego z zielonym ogórkiem Sałatka z pomidorów i twarogu ze szczypiorem i czerwoną cebulą Marynowana wołowina z sosem kaparowym i parmezanem Fileciki drobiowe w ziołowej panierce z sosem bbq Paluszki krabowe pieczone w cieście, Owoce morza w sosie pomidorowym z selerem naciowym, Filet łososia pieczony w sosie bbq Kruche sałaty z grillowanym indykiem i dresingiem czosnkowym Sałatka z pieczonym rostbefem z owocami Sałatka Cezar z kurczakiem i grzankami z sosem na bazie anchois Desery: szeroki wybór ciast, szoty owocowe, deserki koktajlowe, owoce filetowane KONCERT ZESPOŁU SET TRIO. Zespół to zawodowi muzycy, grający nie tylko na polskich scenach, ale także poza granicami kraju. Repertuar jaki wykonywany jest przez grupę to soft-jazz oraz muzyka popularna, głównie anglojęzyczna. Skład zespołu: Eugeniusz Jasiński – w zespole pełni rolę pianisty i trębacza jednocześnie grając na basie klawiszowym. Stanisław Płoszaj – grając w zespole na bębnach również śpiewa. Jest byłym członkiem wielu grup muzycznych Trójmiasta m.in. zespołu Babsztyl. Jego staż estradowy to Festiwal Piosenki w Opolu, Piknik Country w Mrągowie i wiele innych. Tadeusz Hofman – założyciel, band-leader i wokalista zespołu, grający na gitarze. Duże doświadczenie muzyczne zawdzięcza wielu kontraktom w Szwajcarii, Niemczech, Finlandii oraz graniu na statkach pasażerskich. 06.10.2017 KUCHNIA SKANDYNAWSKA Zupy: Duńska zupa z pora z kremowym serkiem Zupa rybna z kawałkami łososia na kozim mleku Dania na ciepło: Pokusa Jonssona – zapiekanka ziemniaczana z serdelami i duszona cebulą Rosvopaisti – Pieczona sztuka mięsa na ogniu Bidos – gulasz z renifera z warzywami Laxpuding – zapiekanka z łososiem i warzywami Polser – duńska kiełbasa w bułce z sosami Żeberka z dzika z sosem bbq Klopsiki wołowo-baranie w sosie miętowym z chili Dorsz w panierce ziołowej Bezglutenowe: Indyk w sosie tuńczykowo- kaparowym Warzywne ratatui z pieprzem cytrynowym Dodatki: Warzywa gotowane Ziemniaki gotowane Kapusta kiszona smażona Kasza kus kus w rosole Surówki dwa rodzaje Ziemniaki pieczone. Przystawki i sałatki: Gravlax z łososia z sosem musztardowym Śledź wędzony po skandynawsku Pasta z makreli na grzance Roladka drobiowa z warzywami Marynaty, sałatka z kozim serem i marynowanym buraczkiem Pieczony indyk na sałatach z warzywami Sałatka z gotowanym łososiem z sosem ,musztardowo-miodowym. Roladka naleśnikowa z chrupiącymi kawałkami warzyw i serem pleśniowym Desery: szeroki wybór ciast, szoty owocowe, deserki koktajlowe, owoce filetowane KONCERT DUETU „SHANTYMENTALNI”. „Shantymentalni” Piotr „Słupek” Słupczyński (wokal, gitara) i Łukasz Jabłoński (wokal, skrzypce). Duet Trójmiejskich muzyków znanych z takich gatunków muzycznych jak: folk morski, country. W swoim repertuarze posiadają wiele znanych piosenek żeglarskich i szantowych. W interpretacjach zespołu można dopatrzeć się dużego wpływu muzyki country i folku irlandzkiego. więcej informacji o zespole: www.shantymentalni.pl 13.10.2017 Kuchnia turecka i uzbecka Zupy: Rosół turecki z warzywami i młodym ziemniakiem Zupa z pomidorów pieczonych z baraniną i kluskami Dania na ciepło: Czebureki z mięsem drobiowym i warzywami Pieczony ryż z baraniną, wieprzowiną oraz żółtą marchwią Pieczony dorsz w pomidorach z sosem harrisa i kolendrą Chinkali z wieprzowiną Szaszłyk z szynką i warzywami Benderki z kapustą i grzybami Kofta wołowa w pikantnym sosie pomidorowym Cięte mięso wieprzowe pieczone z warzywami Dania bezglutenowe: Kasza jaglana z baraniną i sosem miętowym Bliny ryżowe Dodatki: Ziemniaki pieczone Warzywa gotowane Buraki glazurowane Kasza gryczana z warzywami Kopytka z okrasą Surówka z białej kapusty Surówka z pora Przekąski zimne i sałatki: Sałatka adżapsandali z bakłażanem i pomidorem Sałatka vinaigrette z pieczonym burakiem i kozim serem Sałatka z groszkiem, śledziem i ogórkiem konserwowym Szuba- śledź w śmietanie Puri- chleb z pastą warzywną Grillowana cukinia z sosem tatarskim i szparagami Jajka z musem z szynki Pumpernikiel ze szprotką wędzoną w oliwie Desery: ciasta, tarty, owoce filetowane, szoty owocowe, musy czekoladowe, deserki koktajlowe KONCERT ZESPOŁU SET TRIO. Zespół to zawodowi muzycy, grający nie tylko na polskich scenach, ale także poza granicami kraju. Repertuar jaki wykonywany jest przez grupę to soft-jazz oraz muzyka popularna, głównie anglojęzyczna. Skład zespołu: Eugeniusz Jasiński – w zespole pełni rolę pianisty i trębacza jednocześnie grając na basie klawiszowym. Stanisław Płoszaj – grając w zespole na bębnach również śpiewa. Jest byłym członkiem wielu grup muzycznych Trójmiasta m.in. zespołu Babsztyl. Jego staż estradowy to Festiwal Piosenki w Opolu, Piknik Country w Mrągowie i wiele innych. Tadeusz Hofman – założyciel, band-leader i wokalista zespołu, grający na gitarze. Duże doświadczenie muzyczne zawdzięcza wielu kontraktom w Szwajcarii, Niemczech, Finlandii oraz graniu na statkach pasażerskich. 20.10.2017 Kuchnia niemiecka i kresowa Zupy: Saksoński krem ziemniaczany Flaki po warszawsku Dania na ciepło: Pierś kaczki z sosem różanym Pieczeń z wieprzowiny jabłkowej w sosie z białego wina i śmietany Pieczone żeberka na zasmażanej kapuście Golonka duszona w piwie i warzywach Udko drobiowe faszerowane grzybami na warzywach duszonych w śmietanie Grillowane białe kiełbaski z sosem ze słodkiej musztardy Roladki z soli po ziemiańsku podane na zielonych warzywach Dorsz zapiekany w szynce szwarcwaldzkiej na szpinaku Kiełbasa berlińska w krajance ziemniaczanej z warzywami i kapustą Schab w cieście piwnym Dania bezglutenowe: Kluski z ciasta ryżowego z okrasą Fileciki z indyka panierowane w kukurydzy Dodatki: Ziemniaki pieczone Kluski szare z okrasą Warzywa gotowane Buraki karmelizowane w miodzie Surówki dwa rodzaje Przekąski zimne i sałatki: Grodzieński śledź na ziemniakach gotowanych Galaretka z głowy wieprzowej Dorsz w oleju po żmudzku Deska swojskich wędlin Bakłażan grillowany Cukinia marynowana Pieczone kiełbaski na marynowanych warzywach Sałatka z kurczaka z gotowanymi warzywami Sałatka vinaigrette Klopsiki rybne w pomidorach Pumpernikiel z pastą z wędzonej makreli Łódeczki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i różyczką z łososia Desery: ciasta, tarty, owoce filetowane, szoty owocowe, musy czekoladowe, deserki koktajlowe KONCERT ZESPOŁU JOHNY ROGER. Grupa powstała latem 2002 roku, ich repertuar to połączenie różnych, często nietypowych brzmień, krążących jednak wokół tradycyjnego stylu wykonywania muzyki irlandzkiej i szanty. Od początku istnienia znakiem firmowym zespołu stało się umiejętne wykorzystywanie tak charakterystycznej dla tej muzyki atmosfery zabawy i tańca. Zespół może się poszczycić udziałami na festiwalach szantowych i folkowych w kraju jak i za granicą. Podczas koncertów tworzą niesamowity klimat emanując pozytywna energią. Więcej informacji o zespole: http://www.johnyroger.za.pl/ 27.10.2017 Kuchnia bliskiego wschodu Zupy: Zupa z czerwonej soczewicy Krem z dyni z prażonymi migdałami Dania na ciepło: Msabbaha- cieciorka z hummusem i jogurtem Shoarma drobiowa z warzywami Falafel- kotleciki z cieciorki Jebra- faszerowane liście winogron z mięsem wieprzowym Łosoś w paprykowej konfiturze Smażony ser halumi Wątróbka z cebulą i czosnkiem oraz świeżą kolendrą Dania bezglutenowe: Okra z pomidorami i cebulą oraz czosnkiem Placki gryczane Dodatki: Bób gotowany z pietruszką Ziemniaki opiekane Kasza bulgur z warzywami Warzywa gotowane Ziemniaki z wody Przekąski zimne i sałatki: Sałatka Tabbouleh Sałatka z pieczonego bakłażana i cebuli Sałatka z granatem, avokado i cytrusami Grillowany bakłażan w oliwie Cukinia marynowana w papryce Sos tahini z jogurtem Papryka nadziewana tuńczykiem i warzywami Krojony chleb czosnkowy Hummus z pomidora Desery: ciasta, tarty, owoce filetowane, szoty owocowe, musy czekoladowe, deserki koktajlowe KONCERT DUETU „SHANTYMENTALNI”. „Shantymentalni” Piotr „Słupek” Słupczyński (wokal, gitara) i Łukasz Jabłoński (wokal, skrzypce). Duet Trójmiejskich muzyków znanych z takich gatunków muzycznych jak: folk morski, country. W swoim repertuarze posiadają wiele znanych piosenek żeglarskich i szantowych. W interpretacjach zespołu można dopatrzeć się dużego wpływu muzyki country i folku irlandzkiego. więcej informacji o zespole: www.shantymentalni.pl Tekst sponsorowany |
|