Piątkowe bufety w Malinowym Ogrodzie |
Piątkowe bufety w Malinowym Ogrodzie W restauracji Malinowy Ogród, również w czerwcu będzie się działo. Co tydzień w ramach piątkowego bufetu serwujemy dania kuchni światowej w formie stołu szwedzkiego. Zawsze są przynajmniej dwie zupy, szereg dań na ciepło, przekąski, sałatki, ciasta własnego wypieku oraz różnego rodzaju desery. Ponadto w każdy piątek pobyt Państwa w Restauracji umili muzyka grana na żywo. 03.06.2016. „PEŁNIA KOLORÓW NA FINISZU WIOSNY W KUCHNI WŁOSKIEJ I MYŚLIWSKIEJ ZAKLĘTA” DANIA NA CIEPŁO: Kapuśniak z młodej, słodkiej kapusty, Kremowa zupa serowa z bazyliowym pesto, Roladki z soli z suszonymi marynowanymi pomidorami i szpinakiem, w sosie pieprzowym, Makaron grandine z owocami morza i pomidorami pelati, Cannelloni nadziewane bolognese pod brokułowym beszamelem zapiekane, Kurczak picatta w sosie kaparowym. Schab w sosie myśliwskim na winie przyrządzonym, Gulasz z dzika, Kapusta duszona, z klopsikami z sarny podana, Gołąbki z kapusty włoskiej z cielęciną i ciecierzycą, sosem z pomidorów pelati, Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i marynowanymi pomidorami, Kluseczki gnocci zasmażane z cukinią, szalotką, karczochami i parmezanem, Warzywa grillowane, Młode ziemniaki z masłem i koperkiem, Ziemniaki pieczone czosnkiem i ziołami. PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Rostbef souse vide z rukolą, parmezanem, sosem malinowym, Tatar z łososia na mikro ziołach podany z młodą cebulką, ogórkiem małosolnym i kaparami, Sałatka z kolorowych papryk, świeżych ziół z wędzoną mozzarellą, Pasztet z leśną konfiturą, Rolada z indyka z marynowanymi pomidorami, oregano i camembertem w suszonej papryce. Rolada drobiowa z brokułami i ciemnymi oliwkami, Boczek w pikantnej marynacie pieczony, Terrina tramezino z ricottą i kaparami, Rostbef nadziewany ricottą z pomidorowym suszonymi i oliwkami, Łódka z melona z pesto i szynka parmeńską, Deska serów z orzechami, Mini szaszłyki z oliwek, pomidorków, koktajlowych i mozzarelli, Pomidory cherry faszerowane ziołowym twarożkiem, musem z tuńczyka, Marynaty warzywne, oliwki, Pieczywo, oliwa, Masełka smakowe, Tłusty garniec, Ogórki małosolne. DESERY: Sernik mascarpone, Makowiec, Ciasto borówkowe, Ciasto dyniowe z malinami, Strucla z twarogiem i jabłkami, Tarta z cytrusami, Tarta z kremem tiramisu, Tarta con riccotta, Sernik zabajone, Panna cotta, Desery tiramisu w szkle, Deserki zabajone, Krem carmel, Szoty owocowe, Owoce filetowane. Live cooking: Krewetki w śmietanie duszone z makaronem ryżowym serwowane. KONCERT ZESPOŁU Deadly Plants, Sławomir Nowak Grupa czterech doświadczonych i młodych showmenów, którzy żyją jak gdyby przenieśli się prosto z czasów ery rock’n’rolla.Grają instrumentalną i energiczną mieszankę dzikiego Rhythm&Blues’a oraz egzotycznego Rock’n’Rolla z dodatkiem amerykańskiego SurfRocka z przełomu lat 50/60tych. Zespół, który w każdym detalu odtwarza wizerunek i brzmienie typowe dla początków ery Rock’n’Rolla przy pomocy zabytkowych instrumentów, wyposażenia, kreacji, a także ruchów scenicznych. Z nimi przeniesiesz się w czasie 60 lat wstecz. 10.06.2016 „LEKKO ZDROWO KOLOROWO – KUCHNIA INSPIROWANA MODĄ NA ZDROWIE” DANIA NA CIEPŁO: Krem z zielonego groszku, Barszcz z młodych buraków z fasolą, Filety pstrąga w migdałach zapiekane z szafranowym risotto, Makaron z Pesto i łososiem, Potrawka z kurczaka w kukurydziano – cytrynowym sosie, Indyk w woku z chińskimi warzywami duszony, z ciecierzycą. Cielęcina z dzikim ryżem w sosie mango, Pierogi ze szpinakiem i sosem beszamelowo – ogórkowym, Szaszłyki drobiowe, Wołowina na sposób gdański w sosie chrzanowym, Młoda kapusta z koperkiem duszona, Brukselka z ziołami i białym serem zapiekana, Warzywa blanszowane, Młode ziemniaki pieczone z ziołami. PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Sałatka z tuńczyka i fasoli, Sałatka z makaronem razowym, pomidorami i fetą, Sałatka grecka zrazowymi grzankami, Łosoś wędzony w razowych tarteletkach z ziołami, Dorsz zapiekany w pomidorach, Tarta z razowego makaronu z tuńczykiem i szpinakiem, Bakłażany zapiekane z pomidorami i kurczakiem. Tarta z mozzarellą, suszonymi pomidorami i szczawiem, Pasztet z młodych warzyw z ciecierzycą, Pasztet „Malinowy” w algach, Klopsiki cielęce w słodko – pikantnej marynacie pomidorowej, Mięsiwa z Malinowej spiżarni, Bliny z jogurtem miętowym i kawałkami wędzonego pstrąga, Pomidory faszerowane kuskusem, zapiekane, Marynaty warzywne, Pieczywo, masełka smakowe. DESERY: Sernik z brzoskwiniami, Szarlotka z kruszonką, Ciasto drożdżowe z galaretką i truskawkami, Dziedzic na miodzie pieczony, Ciasto czekoladowo – makowe, Babka gotowana, Tarta kukurydziana z owocami, Tarta razowa z kremem ricotta i truskawkami, Tort bezowy, Tarta z kremem mascarpone i owocami, Sernik na zimno z owocami, Panna cotta z malinami, Mus malinowy na kremie z białej czekoladzie, Koktajl z truskawek i melona, Sałatka owocowa, Szoty owocowe. Live cooking: Racuszki z cukinii z dipem jogurtowo – bazyliowym KONCERT ZESPOŁU ACOUSTIC TRAVEL to tercet w składzie: Magdalena Lasota wokal, Adam Skrzypczyk gitara, Jacek Zieliński gitara basowa. który tworzą muzycy znani z Trójmiejskiej sceny. Stylistyka zespołu nawiązuje do energetycznego i melodyjnego gatunku Pop z domieszką muzyki funky i latyno .Zespól charakteryzuje duża energia i lekkość wykonawcza utworów co potwierdził na wielu koncertach. |
|